UEFARANKEN

Storseger på Cypern lyfter MFF

31 januari 2018

Det blev en kort sejour under seedningsstrecket till CL-kval 2 för Malmö FF. Varken Apoel eller Maccabi Tel-Aviv lyckades hålla sina färska serieledningar veckan ut, vilket gör att läget ser betydligt bättre ut för MFF.

På Cypern åkte högrankade Apoel på storstryk hemma mot toppkonkurrenten Apollon Limassol. Efter en kvart ledde Apollon med 3-0 och tog hem matchen med 4-0. Därmed är lågrankade Apollon tillbaka i serieledning med 1 poängs marginal – bra för MFF!

I Israel räckte det med att Maccabi Tel-Aviv tappade poäng mot Bnei Yehuda för att även tappa serieledningen.  Därmed har de lågrankade regerande mästarna Hapoel Beer Sheva fått tätpositionen i Israel, också det till MFF:s fromma.

Som ni vet är det långt kvar tills det avgörs, och i sju av ligorna där det skiljer max tre poäng mellan ettan och tvåan får ett skifte på ledartoppen konsekvenser för Malmö FF:s seedning. Ny ledare i Israel, Cypern, Österrike eller Rumänien så sjunker MFF, ny ledare i Bulgarien, Polen eller Slovenien så åker MFF upp.

I och med förbättringen i CL-kval 2-seedningen ser det bra även bättre ut  i playoffet till Europa League, där Malmö just nu är sexa av åtta lag som seedas.

Europa League-kvalet

Det fortsätter att råda total stiltje i seedningstabellerna för Europa League-kvalet. I andra kvalomgången har det sedan december krävts 4,35 poäng för att vara på rätt sida seedningsstrecket, och så är det nu också. Samtliga svenska klubbar (AIK, Djurgården och i nuläget Häcken) är alltså seedade i första omgången men oseedade i andra.

Alla tabeller finns i menyn till höger/under inlägget.